tiistai 8. joulukuuta 2015

Päivä 20 (8.12.)

Tänään saapui jättikuorma, 25 lavaa! Tämä oli päivän 11 tapaan yksi raskaimpia. Tiivistettynä kuormaprosessi etenee näin:
Kuorma saapuu päävarastolta kuorma-auton kyydissä yleensä puolen päivän aikoihin (vaikka toimitusajaksi on annettukin aamu kahdeksan). Tänään kuorma oli niin iso, joten toimitukset jakaantuivat kahteen osaan. Ensimmäinen toimitus valvotaan vierestä ja rahtikirjaan kuitataan ensimmäisen kuorman määrä ja että toinen on vielä tulossa. Toisen kuorman jälkeen kuitataan varsinaisesti rahtikirjat ja todetaan kaiken tulleen perille. Kuljettaja on vapautunut muihin kuljetuksiin ja homma siirtyy meidän vastuulle.
Ennen varastoon vientiä kuorma skannataan. Skannerilla luetaan jokaisen lavan viivakoodit. Tänään skanneri ei kuitenkaan toiminut, joten viivakoodilaput oli irroitettava lavoista ja ne katsottiin läpi manuaalisesti.
Sitä mukaan, kun lavoja on skannattu niitä otetaan sisälle varastoon, jossa alkaa varsinainen purku. Ensimmäisenä yleensä puretaan lavat, joissa on enimmälti huonekaluja. Ne sijoitetaan suoraan varastoon. Viimeiseksi jäävät ns. krääsälavat, joissa on kaikenlaista pikkutavaraa. Nämä puretaan kärryihin, jotka viedään myymälään jonkun hyllytettäväksi. Tänään kuormaa saapui niin paljon, että hommat jatkuvat huomennakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti